Erenler Forum - Alevi Bilgi Forumu - Alevi Bektaşi Forum - Alevi Forum -  Alevilik - Aleviler - Alevi  

Anasayfa Kimler Online Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   Erenler Forum - Alevi Bilgi Forumu - Alevi Bektaşi Forum - Alevi Forum - Alevilik - Aleviler - Alevi > Genç Bakış
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Genç Bakış Yeni Nesil Düşünce

Seçenekler Stil
Alt 03-06-2010, 02:45 PM   #21
gülün-ay
Üye

gülün-ay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
gülün-ay gülün-ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 45
Üye No: 2326
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 129
İtibar Puanı : 17460
İtibar Seviyesi: gülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kur'an'da Kadın Ayetleri ve batıni Yorumlar

Sizlere bunu sormaktan kendmi alamadım..Bunun çok da konuyla olumlu bir yanı omadığını tahmin edebiliyorum..Ama aklıma gelmişken sormak istiyorum.
Turan Dursun hakkında ne söyleyebilirsiniz?Birzamanlar Devlet arşivlerinde gizli kalan ayet ve surelerden bahsetmişdi.Kuran ve Muhammet hakkında olumsuz yazıları ölümüne de sebeb olmuştu;bu konuda söyleyebileceğiniz ne olabilir ?

Teşekkürler
gülün-ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 to gülün-ay
Bektaş (03-07-2010), Dede-baba (03-07-2010), HamCan (03-07-2010), Kadir Tuncer (03-06-2010)
Alt 03-06-2010, 11:41 PM   #22
Kadir Tuncer
Ya Hızır

Kadir Tuncer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Kadir Tuncer Kadir Tuncer isimli Üye şuanda  online konumundadır
>Konuları: 108
Üye No: 533
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 785
İtibar Puanı : 2147483647
İtibar Seviyesi: Kadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond reputeKadir Tuncer has a reputation beyond repute

Askere gitmeden önce,Turan Dursun'un yapıtlarını okumuştum.Turan Dursun'un eleştirisinin İslam'a değilde,Sünniliğe olduğunu düşünüyorum.Bence,Turan Dursun gibi bir aydının,yapmış olduğu en büyük hata,İslam'ı Sünnilik zannetmesidir.Kuran ve Hz.Muhammed'e söylediklerini ise kendisi söylemekten ziyade,tamamen Sünni kaynaklardan beslenerek yorumlamıştır.Çünkü bir çok Sünni kaynağında,Kuran'ın eksik olduğu,ayetleri keçilerin yediği söylenmiştir.Hz.Muhammed'e söylediklerini de Sünni kaynaklardan,almıştır.Keza,bir çok Sünni kaynakta Hz.Muhammed'in dokuz kez evlendiğinden tutunda,dokuz yaşında kız çocuğuyla evlenmesine kadar binlerce,uydurmalara mevcuttur.Son olarak şunu söylemekte fayda görüyorum.Turan Dursun,İslam'ın değil Sünniliğin eseridir.
Sen bilmezsin seni bilen var

Sebati Dede
Kadir Tuncer isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 to Kadir Tuncer
Bektaş (03-07-2010), Dede-baba (03-07-2010), HamCan (03-07-2010)
Alt 03-06-2010, 11:59 PM   #23
gülün-ay
Üye

Bilgiler
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
İtibar Seviyesi: gülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond reputegülün-ay has a reputation beyond repute

Öyle bir araştırmacının böyle bir yanılgıya düşmesi düşündürücü değilmidir?
Ayrıca hep merak etmişimdir;allahın sözü ne şekilde insana ulaşabiliyor.Doğrusunu ifade etmek gerekirse ben bu gibi hadiselere inanmıyorum.Allahın emri ve istekleri doğrultusunda bunca kutsal kitaplar yazılmış.Bu emirlerın geliş yolları nasıl oluyordu?...
Bu Mesaja Tesekkur Eden Kisiler gülün-ay
HamCan (03-07-2010)
Alt 03-07-2010, 07:41 AM   #24
Dede-baba
Erenler Forum

Dede-baba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Dede-baba Dede-baba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 65
Üye No: 1071
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 503
İtibar Puanı : 22777
İtibar Seviyesi: Dede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond repute

Alıntı:
gülün-ay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizlere bunu sormaktan kendmi alamadım..Bunun çok da konuyla olumlu bir yanı omadığını tahmin edebiliyorum..Ama aklıma gelmişken sormak istiyorum.
Turan Dursun hakkında ne söyleyebilirsiniz?Birzamanlar Devlet arşivlerinde gizli kalan ayet ve surelerden bahsetmişdi.Kuran ve Muhammet hakkında olumsuz yazıları ölümüne de sebeb olmuştu;bu konuda söyleyebileceğiniz ne olabilir ?

Teşekkürler
Sayın Turan Dursun'un kitaplarını ve yakın zaman öçnce kaybettiğimiz Sayın İlhan Arsel'in kitaplarını okudum..

Yanlız hem Dursun hem Arsel, Sünni İslamının sünni Kur'an ve islam anlayışının gerçekçi bir eleştirisini yapmıştır.

Alevi Kur'an yorumu ise Batıni yorumlara dayanır, ve gerek Arsel'in ve gerekse Dursun'un yöneltiği birçok çelişki ve eleştinin Bu yorumlara zarar vermediğini düşünmekteyim..

Sünnilik dinin islam dışı olduğunun en güzel kanıtları yine Bu bilim adamları tarafından verilmiştir.
Dede-baba isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 to Dede-baba
HamCan (03-07-2010), horasan (03-09-2010)
Alt 03-07-2010, 09:41 AM   #25
gülün-ay
Üye

Bilgiler
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü

Alıntı:
Dede-baba´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Turan Dursun'un kitaplarını ve yakın zaman öçnce kaybettiğimiz Sayın İlhan Arsel'in kitaplarını okudum..

Yanlız hem Dursun hem Arsel, Sünni İslamının sünni Kur'an ve islam anlayışının gerçekçi bir eleştirisini yapmıştır.

Alevi Kur'an yorumu ise Batıni yorumlara dayanır, ve gerek Arsel'in ve gerekse Dursun'un yöneltiği birçok çelişki ve eleştinin Bu yorumlara zarar vermediğini düşünmekteyim..

Sünnilik dinin islam dışı olduğunun en güzel kanıtları yine Bu bilim adamları tarafından verilmiştir.

Turan Dursun'un bir kitabında Muhammet'le ilgili,evlatlığının eşiyle ilgili bir ilişkisi konu ediliyordu.
Yakınları bunun ne kadar doğru olduğunu, kendisinin başkalarına yasak ettiği bir ayıbı kendisinin nasıl yapabildiğini sorduklarında muhammet bu cevabı vermiş. "hata ve kusur ettim ,sakın hz Aişe duymasın.Birdaha böyle bir hareketi kendime haram kılarım.Allahtan tövbe buyurucam"
Ertesi gün yakınları ne olduğunu,Allahtan nasıl bir cevap geldiğini sorduklarında şu cevabı verir: "Ya habibim,benim sana helal kıldığımı sen kendine nasıl haram kılarsın"..Bu surenin kuranda neden geçtiğinin cevabı buymuş ama kuranda bu sure kesik kalmış ve sebebi açıklanmamış. Turan Dursunun sebebinin açıklanması yukarıda yazdığım şekliydi.Size bunu aklımda kaldığıyla iletiyorum .
Ama notlarımın arasında ararsam bulabilirim.
Kuranda bu sözün geçtiği apaçık, yani "benim sana helal ettiğimi,kendine nasıl haram edersin"
Ne sebeble yazıldığına dair,merak etmiştim,fakat gerisi yoktu.
Turan Dursunun kitabında bunun karşılığını yukarıda yazıldığı şekliyle karşılaşmıştım.

Ayrıca kabul etmeliyim ki,sünni'lerin kurana ve dine bakış açılarını hep çarpık bulmuşumdur.Akıl ve fikirlerime oturmamıştır hiç.Ama hepsini kapsamıyor,her din ve mesheplerde çarpık düşünceler çıkabiliyor.Yinede şanslıymışım,yobaz bir ailede büyümedim.

Konu gülün-ay tarafından (03-07-2010 Saat 09:46 AM ) değiştirilmiştir..
4 to gülün-ay
Bektaş (03-07-2010), Dede-baba (03-09-2010), HamCan (03-07-2010), horasan (03-09-2010)
Alt 03-07-2010, 05:25 PM   #26
huseyn esedi
Ali Muhammedin Sevdalısı

huseyn esedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
huseyn esedi huseyn esedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 30
Üye No: 203
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 41
İtibar Puanı : 2147483647
İtibar Seviyesi: huseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond reputehuseyn esedi has a reputation beyond repute

Bir Erkeğin dininin yarısı eşidir bundan ötesi var mı.....
Dede-baba (03-09-2010), HamCan (03-07-2010)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil