Erenler Forum - Alevi Bilgi Forumu - Alevi Bektaşi Forum - Alevi Forum -  Alevilik - Aleviler - Alevi  

Anasayfa Kimler Online Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   Erenler Forum - Alevi Bilgi Forumu - Alevi Bektaşi Forum - Alevi Forum - Alevilik - Aleviler - Alevi > Hz.Muhammed - Hz.Ali ve Ehlibeyt
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Hz.Muhammed - Hz.Ali ve Ehlibeyt Hz.Muhammed-Hz.Ali ve Ehlibeyt

Seçenekler Stil
Alt 05-05-2009, 05:06 PM   #11
horasan
Bade-i Aşk

horasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
horasan horasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 134
Üye No: 21
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 1171
İtibar Puanı : 2147483647
İtibar Seviyesi: horasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond reputehorasan has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Barak Baba

-- Yunus Emre'nin piri ''Taptuk Emre'dir'' , Taptuk Emre'nin Piri, ''BARAK BABA'dır'', Barak Baba'nın Piri ise SARI SALTUK'tur.. Sarı Saltuk Hazretlerinin piri ise Hacı Bektaş Veli'dir..

-- Barak Baba'nın talipleri aynı zamanda Mürşid olarak Sarı Saltuk'a bağlıdır..
Erişsün Sem'i Mahbube Seherde Zari Giryani
Cihan Olsa Şayet Bugün Rahzenin
Yolundan Döndüğüm Görülmez Benim
Ali Zat-ı Hak'tır Diyenlerdenim
O'dur Rûh-u Manayı Levh-ü Kalem
horasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Mesaja Tesekkur Eden Kisiler horasan
Velakad (06-01-2010)
Alt 05-05-2009, 07:27 PM   #12
YUSUF
Demircan-TEMO
Bilgiler
YUSUF YUSUF isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 17
Üye No: 894
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 118
İtibar Seviyesi: YUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond reputeYUSUF has a reputation beyond repute

- - * Yunus Emrenin Tarikat Zincir*

- * Saltuk Name'ye göre *

- *Saltuk Baba*
- * Seyid Mahmud-ı Hayrani *
- -------------------------------

- * Eflaki'ye göre *

- * Hacı Bektaş-ı Veli *
- * Baba İshak *
- * Baba İlyas-ı Horasani *
- -------------------------------

- "Yunus Emre'ye göre"
-
- * Yunus Emre *
- * Tapduk Baba *
- * Barak Baba *
- * Saru Saltuk Baba *
- ---------------------------

- * Vilayet - Name'ye göre *

- * Barak Baba VE Saru Saltuk *
- * Hacı Bektaş-ı Veli *
- -------------------------

- " Aşık Paşazade'ye göre "

- * Baba İlyas *
- * Şeyh Seyyid Muhammed *
- * Tac-al Arifin Abu-l Vafa *

Konu YUSUF tarafından (05-05-2009 Saat 08:53 PM ) değiştirilmiştir..
YUSUF isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 to YUSUF
Dede-baba (05-05-2009), EbaMüslüm (04-17-2010), HamCan (07-04-2009), Ozancabirhayat (05-05-2009)
Alt 05-07-2009, 11:33 PM   #13
Dede-baba
Erenler Forum

Dede-baba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Dede-baba Dede-baba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 65
Üye No: 1071
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 503
İtibar Puanı : 22777
İtibar Seviyesi: Dede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond reputeDede-baba has a reputation beyond repute
Standart Barak Baba Risalesi-3-

Barak Baba Risalesi-3-

"....Salınıp keldüng bostanğa kirdüng, bostang oyuğunğa selam vimedüng. Pes bilme misün, sağrı edüne tiken bata. Delü kardaş, siğirü bostanğa kir, bostan oyuğunğa selam vir, otur, toyunca yi; çalıyu oda yak, koltukla al, taşra çık...."

Hakikat kapısına varan yolcunun gönlüne, gayb hatibinden gelen bir hitaptır. Bu sözler, Bu Hitap şeriat sahibinin emirlerine uymadaki kusura, iltibas makamında meydana gelen ihmale ( benlik ve kibir deryasına ) ait bir uyarışın sesidir..

Der ki:

----A derviş. Burda, bu yolda başı dönenlere, bu tapıda ( kapıda) şaşırıp kalanlara denen söz şudur:

"De ki:

----Allah'ı seviyorsanız bana uyunda, Allah da sizi sevsin".

Şu halde istek bostanına ayak basmak isteyen kişinin, önce Mustafa kapısından girmesi...

Lakin, bid'at duvarından atlayıp girmemesi gerektir ki, onu hırsız diye tutup rezillikler çarşısında kınama darağacına çekip öldürmesinler... çünkü çok kişi bu kapıda benliğe düştü kibir çamuruna battıda yok oldu..

Bostanın beyine, sahibine, yani Tanrı elçisi Muhammed'e selam verir, onun tertemiz ruhundan medet ve inayet diler de bu yüzden istek ayağına azgınlık dikeni batmaz, kendiside yoldan kalmaz.

Mustafa'nın dos-doğru ana-caddesine istek ayağını basar, sarsılmazsa tarikat edepleriyle şeriat şartlarını korursa şüphe yokki bu bostanın marifet güllerinden demetler toplar, ağaçlardan, dallardan sevgi meyvaları devşirir.

Himmet eteğini bunlarla doldurur, hatta öylesine doldurur ki iki dünyada bu eteğin içinde kaybolur gider.

Sonra onlarla gıdalanır, yollardaki perdeleri, engelleri, istek ateşiyle öyle bir yakar yandırır ki, ona uyup izini izleyeni, başkalarının götürmesine imkan olmayan makamlara götürür....

"....Bismillahi, avurdum. Avurdumdın savurdum, müddeiyi devürdüm. Salınıp keldüng, siğirtdüng, bostana kirdüng sonunadek..."

Şimdi bu kusrun özürünü dileyerek diyor ki: Gönül yüzünü İbrahim gibi sevgilinin tarafına, maksadımın cihetine cevirdim.

"Hiç şüphem olmaksızın mabudumu tek tanıyarak yüzümü, gökleri ve yer yüzünü yaratana döndüm ve ben, şirk koşanlardan değilim"(191)

"Bismillahi avurdum" bu manadadır.

Çeşitli zamanlarda benden sadır olan ve iyi işler defterine kaydettiğim bütün iyiliklerimi sildim.

- - - - Vuslata ehil olmayanların
- - - - Bütün ihsanı, keremi çirkindir.

-- Hepsinden istiğfar ettim:

"Avurdum savurdum"

ve rahmetten sürülmüş iblis denen kötüler başı, iyilerin, çekinenlerin yolların vuran "müddei"yi, bu tövbe istiğfarın bereketiyle yüz üstü yere vurdum.

nitekim, Peygamber Efendimiz buyurdu ki;

"Bedeninde bulunan nefsin, senin en büyük düşmanındır"

Yine Peygamberimiz Muhammed Mustafa

Mekke'nin Fethinden, dönerken de nefisle savaşmaya işaret ederek..

"Küçük savaştan büyük savaşa dönüyoruz" demiştir ..

Allah Eyvallah...
Dede-baba isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 to Dede-baba
HamCan (07-04-2009), Ozancabirhayat (05-11-2009), Safiş (05-08-2009)
Alt 07-27-2009, 03:59 PM   #14
TUNCELİ 62/07
Üye

TUNCELİ 62/07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
TUNCELİ 62/07 TUNCELİ 62/07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 64
Üye No: 1724
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 109
İtibar Puanı : 12948
İtibar Seviyesi: TUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond reputeTUNCELİ 62/07 has a reputation beyond repute

Barakfaki diye bir yerleşim yeri mevcut Bursada.İsmini Barak babadan almış.
Anlattığınız Barak baba ile bir bağlantısı varmı sevgili Dede-Baba.
Alt 04-13-2010, 11:38 AM   #15
Ozancabirhayat
YASAKLI ÜYE
Bilgiler
Ozancabirhayat Ozancabirhayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 32
Üye No: 737
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 0
İtibar Seviyesi: Ozancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond repute

Sevgili Türkçe,

Gaziantep Baraklarındanım. Barak Baba ve DEDEMOĞLU bizim yol önderlerimizdir...

bize dair hazırlık aşamasındaki********* sitesi ve daha geniş bilgi alanı için, üye sayısı 1500 ün üzerinde olan facebook taki "BARAK TÜRKMEN BLOĞU" grubumuz var: http://www.facebook.com/group.php?gi...4640367&ref=mf grup içi tartışma konularını özellikle tavsiye ederim. özellikle feysteki tartışma konuları ilginizi çekecektir diye düşünüyorum..

Link eklemek pek etik değil ancak sözkonusu yola hizmet anlamı taşıdığı için yönetimdeki arkadaşların hoşgörüsüne sığınıyorum. umarım hoş görülür.

Ayrıca DEDEMOĞLU nun bir türküsünüde sizlerle paylaşmak isterim..

Muhabbetle Aşk-ı Niyaz ediyorum...

Konu Velakad tarafından (06-01-2010 Saat 09:52 PM ) değiştirilmiştir.. Sebep: İzinsiz site ismi verilemez.
Ozancabirhayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 to Ozancabirhayat
Dede-baba (04-13-2010), EbaMüslüm (04-17-2010), HamCan (05-19-2010), horasan (04-13-2010), Tarık (04-13-2010)
Alt 04-13-2010, 09:00 PM   #16
Ozancabirhayat
YASAKLI ÜYE
Bilgiler
Ozancabirhayat Ozancabirhayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 32
Üye No: 737
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 0
İtibar Seviyesi: Ozancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond reputeOzancabirhayat has a reputation beyond repute

Alıntı:
Türk'ÇE´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yüz kitabı (Facebook) gibi alanları kullanmıyorum.
Barak Türkmenleri ağ sayfasını oluşturan yakınınız ya da tanıdığınız biri ise, Çukurova üni. bölümü ile iletişim kurarsa Baraklar ile ilgili ayrıntıları bulabilir.
Adana'ya 5 yıldır gitmiyorum ama yolum düşerse bu konu üzerine görüşme niyetim var.
Baraklar konusunda aydınlatılacak çok hadise olduğunu düşünüyorum. Bunun belirtileri de yazdıklarımızdan ziyâde verdiğiniz bağlantıdan anlaşılabilir.

Esenlikler...

site kurucusu ben ve 12 arkadaşım.ilginize teşekkür ediyoruz.

Barak Türkmenlerinin 25 ocak 1691 tarihinde başlayan sürgünleri ve Culap ta katliama uğramaları, hatta öncesinde yavuz un Barakları katletmesi hadsesi Pir Sultan döneminin katliamından bile büyüktür. bulduğumuz her bilgi bize bunu öğretiyor..

muhabbetle...
Ozancabirhayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 to Ozancabirhayat
Dede-baba (05-16-2010), EbaMüslüm (04-17-2010), HamCan (05-19-2010), horasan (04-13-2010), Tarık (04-14-2010), Türk'ÇE (04-13-2010)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil