Erenler Forum - Alevi Bilgi Forumu - Alevi Bektaşi Forum - Alevi Forum -  Alevilik - Aleviler - Alevi  

Anasayfa Kimler Online Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   Erenler Forum - Alevi Bilgi Forumu - Alevi Bektaşi Forum - Alevi Forum - Alevilik - Aleviler - Alevi > Alevi- Bektaşi Araştırma - Makale ve Tezleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Alevi- Bektaşi Araştırma - Makale ve Tezleri Alevi-Bektaşi İnancını Kavramak İçin yapılmış Çalışmalar.

Seçenekler Stil
Alt 01-13-2010, 09:26 AM   #1
Şeb-i Arus
(Dide)'m Yolun (Göz)ler

Şeb-i Arus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Şeb-i Arus Şeb-i Arus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 458
Üye No: 375
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 1096
İtibar Puanı : 2147483647
İtibar Seviyesi: Şeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond repute
Standart Kulun Miracı İnsana Hizmettir

Sevgili canlar;
Bu konu başlığı altında hizmet etmenin önemini ve hizmetin hangi manada kullanıldığını, neye, nasıl hizmet edildiğini öğreneceğiz. Ali Rıza Uğurlu dedemizin Aşk-ı Muhabbet kitabından okuduğum ve sizlerle paylaşma gereksinimi duyduğum yazının, derinliklerini birlikte irdelememiz dileğimle...

Kulun Miracı İnsana Hizmettir

İnsanoğlunun yaşarken ulaştığı en yüce yükseliş miraç’tır. Miraç, Allah elçisinin Allah’a eriştiği andır. Orada “an” var mıdır, yok mudur? Zaman hala orda mıdır? Onu bilmiyoruz. Bilmediğimiz bir şey varsa Peygamberimizin elçisiz ve aracısız yaratanla görüşmesidir. Aracısız dedik çünkü Kur’an ayetlerini getirmekle aracılık yapan Cebrail dahi araya sığamamıştır. Niçin? “yanarım” demiştir.

Allah elçisi, elçi olmadan önce, yıllarca Hira mağarasında, derin düşünceler içinde varlığın sırlarını sorguladı ve mutlak varlığı aradı. Elçinin elçi olması, Cebrail ile görüşmesiyle gerçekleşti. Hz. Muhammed emin ve güvenilir bir insandı, dostdoğruydu düzgün yaşıyordu, putlara tapmıyordu. Yetimi, yoksulu, çaresizleri, köleleri koruyordu ve tek Tanrı’ya inanıyordu.Mi’raç ise ulaştığı, ulaşabildiği ve ulaşılabilecek en yüce değerdi. Alevi İslam inancına göre o değer Kırklar Meclisi’dir.

Kırklar meclisinde neler vardır, hangi değerlerle o kapıdan içeri girmiştir? Bu dereceye hangi işi, hangi ibadeti, hangi eylemi ile ulaşmıştı? Allah, Elçisine kendisi ile elçisiz doğrudan görüşme fırsatını niçin vermişti? O’nun en yüce noktaya Cebrail’in bile yücelemediği noktaya niçin yükseltmişti?

Şimdi en can alıcı soruyu sizlere soruyorum: Alemlerin rahmetinin yolundan gidenlere, aynı yücelik verilecek mi? Yani, Allah’ın didarı, cemali, Allah ile kavuşma, O’nun yolunu sürenlere mümkün mü? Mümkünse nasıl, hangi yol ve yöntemle bu olacaktır? Cevap Hakkını Türk yurtlarının ulu Pir’i Ahmet Yesevi Hazretlerine bırakalım:

Sözü söyledim, kim isterse Allah’ı görmek
Canını canana bağışlasın, damarlarını eklesin
Garip, yetim, fakirlerin gönlünü alsın.

Bütün gücünü toparlayıp, çabalarını tek hedefe yöneltip, gariplerin, yetimlerin anasız, babasızların, fakirlerin, yoksulların yardımlarına koşanlar; işte onlar, Allah’a ulaşma yoluna girmiş olanlardır. Allah elçisinin canından bir can olan Hz. İmam Ali’nin yaşamını incelerseniz bu sırra vakıf olursunuz.

Garip, fakir, yetimlerle elçi ilgilendi
O gece Mir’ac oldu Allah’ı gördü
Döndü geldi yine fakirlerin halini sordu

O yüceliğe erişen, orayı, o cemali ve didarı bulan neye geri döndü? Niye, tekrar çileye, zulme dönüp yaşamını sıkıntılarla tamamladı?

Devamı gelecektir..

Cehd eyle yaptığın binayı yıkma.Kalb evin muhkem et vesvese sokma.Nefsine kul olup her yere akma.
"Nardan kaç kim nuru bulasın gönül"

Uğrıların yüzü daim karadır. Nefs'i emmarenin meyli naredir. Gerçeklerin kavli sağ ikraradır.
"Zata yet sıfatı bulasın gönül"
Noksani Baba

"Ahlaktır islamın temeli bendi. Bildirdi O'nlar, güzeldedir yeri"
Şeb-i Arus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
15 to Şeb-i Arus
Dede-baba (01-14-2010), Deniz (01-15-2010), ebsem (01-18-2010), elif (01-13-2010), elişha (01-13-2010), HamCan (03-09-2010), horasan (01-13-2010), Karacahöyük (01-23-2010), Malik_Ejder (01-13-2010), Su'can (01-13-2010), tamer2453 (01-25-2010), Tarık (03-10-2010), Türk'ÇE (01-13-2010), Velakad (01-13-2010), _GizeM_ (03-13-2010)
Alt 01-14-2010, 11:27 AM   #2
Şeb-i Arus
(Dide)'m Yolun (Göz)ler

Bilgiler
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
İtibar Seviyesi: Şeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond reputeŞeb-i Arus has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Kulun Miracı İnsana Hizmettir

Alıntı:
O yüceliğe erişen, orayı, o cemali ve didarı bulan neye geri döndü? Niye, tekrar çileye, zulme dönüp yaşamını sıkıntılarla tamamladı?
Sorunun cevabı açıktır. Allah elçisinin Mirac'a ulaşması insanların garipleriyle, fakirleriyle, yetimleriyle ilgilenmesi ve o çileyi çekmesiyle Allah'a sürekli miraçhaliyle olur. Ey dost! Sen de Allah'a sürekli Miraç yapmak istiyorsan işte yöntemin:

Nerde görsen gönlü kırık merhem ol!
Öyle mazlum yolda kalsa derman ol!
Mahşer günü dergahına mahrem ol!

Akıllı insanlara pirimiz "Divan-ı Hikmet"lerinden seslenmeye devam eder:

Akıllı isen gariplerin gönlünü al
Mustafa gibi ülkeyi gezip yetimlerin
Ara...Ara...Ara...

Pirimiz, Mirac'ına devam eder;

Garip, fakir, yetimleri sevindir
Aziz canını parçalarcasına çalış
Yemek bulursan canın ile konuk eyle
Hakk'dan işitip bu sözleri söylüyorum.

Divan-ı Hikmet'ten devam eder:

Garip, fakir, yetimleri kim sorarsa
Razı olur ol kulundan yüce Allah
Ey habersiz! Sen sebepsin, kalanı sırdır
Hakk Mustafa öğüdünü söylüyorum...

Pirimiz devam eder:

Resul önüne bir yetim gelmişti,
Garip bir mütelayım demişti.

Acıdı Resul onun haline
İstediğini verdi eline.

Resul dedi, bende bir yetimim
Yetimlik ve gariplikle yetiştim.

Muhammed dedi ki: kim ki yetimdir
Biliniz o benim has ümmetimdir.

Yetimi görseniz incitmeyiniz
Garibi görseniz küstürmeyiniz

(Ahmet Yesevi, Divan-ı Hikmetler)

Pirimiz Ahmet Yesevi'ye göre: " Muhammed'im yolunda Miraç yapabilmenin yolu "İnsana Hizmettir" Dedelerimiz ne demiştir? " Halka hizmet, Hakk'a hizmettir."
Öyleyse : "En büyük, en yararlı ve en çabuk erdirici ibadet, insana hizmettir."

Pirimiz bunları buyururken, yüce peygamberimiz ve kutsal kitabımız ne söylüyor?

Devamı gelecektir..

Cehd eyle yaptığın binayı yıkma.Kalb evin muhkem et vesvese sokma.Nefsine kul olup her yere akma.

Uğrıların yüzü daim karadır. Nefs'i emmarenin meyli naredir. Gerçeklerin kavli sağ ikraradır.
Noksani Baba

13 to Şeb-i Arus
Deniz (01-15-2010), ebsem (01-18-2010), elişha (03-09-2010), HamCan (03-09-2010), horasan (01-14-2010), Karacahöyük (01-23-2010), Malik_Ejder (03-09-2010), Su'can (03-26-2010), tamer2453 (01-25-2010), Tarık (03-10-2010), Türk'ÇE (01-14-2010), Velakad (01-21-2010), _GizeM_ (03-13-2010)
Alt 01-18-2010, 06:38 PM   #3
Şeb-i Arus
(Dide)'m Yolun (Göz)ler

Bilgiler
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü

Alıntı:
Pirimiz bunları buyururken, yüce peygamberimiz ve kutsal kitabımız ne söylüyor?
Şimdi de ona bakalım: Kudsi hadis:

Allah dedi ki:
-Ey insan! Hasta oldum, ziyaretime gelmedin.

İnsan sordu:
-Ey Rabbim! Sen alemlerin Rabbisin... Seni nasıl ziyaret edeyim?

Allah buyurdu:
-Bilmiyor musun? Falan kulum hasta oldu, ama sen onu ziyaret etmedin. Eğer onu ziyaret etseydin, beni yanında bulacaktın.

Allah dedi ki:
-Ey insan! Açtım, doyurulmamı istedim, beni doyurmadın.

İnsan sordu:
-Ey Rabbim! Ben seni nasıl doyurayım? Sen alemlerin Rabbisin.

Allah buyurdu:
-Falan kulum senden yemek istedi; sen yedirmedin. Bilemedin mi? Ona yedirseydin beni yanında bulacaktın.

Allah buyurdu:
-Ey insan! Su istedim, vermedin.

İnsan sordu:
-Ey Rabbim! Sana nasıl su vereyim? Sen alemlerin Rabbisin.

Allah buyurdu:
-Falan kulum senden su istedi, vermedin. Ona su verseydin, beni de yanında bulacaktın. Bunu da mı anlamadın?

Yüce Allah bizlere böyle buyuruyor, hasta, aç, susuz, insanların gönlünü alsaydın " Allah'a yakın olmanın en kestirme yolunu" bulacaktık.

Yüce kitabımız ne diyor:

Din gününü yalan sayanı görüyor musun? İşte yetimi itip kakan; yoksulu doyurmayu özendirmeyen odur. Vay haline o namaz kılanların.. Onlar namazlarında gafildirler... Onlar gösterişçilerin ta kendileridir. Yardımlaşmayı men edendir onlar. (El-Maun suresi)

İbadet tapıyor olup da, münkir olanların özellikleri:

-Yetimi itip kakmak,
-Yoksulu doyurmayı özendirmemek,
-İbadetinde gafil olmak,
-Gösterişçi olmak,
-Yardımlaşmayı menetmek.
Beş özellikten üçü garip, fakir ve yetimlerle ilgilidir.

Kur'an devam ediyor:

Devamı gelecektir..

Noksani Baba

12 to Şeb-i Arus
Dede-baba (03-27-2010), ebsem (01-18-2010), elişha (03-09-2010), HamCan (03-09-2010), horasan (01-19-2010), Karacahöyük (01-25-2010), Malik_Ejder (03-09-2010), Su'can (03-26-2010), Tarık (03-10-2010), Türk'ÇE (01-21-2010), Velakad (01-21-2010), _GizeM_ (03-13-2010)
Alt 01-21-2010, 04:19 PM   #4
Şeb-i Arus
(Dide)'m Yolun (Göz)ler

Bilgiler
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü

Alıntı:
Kur'an devam ediyor:

Biz ona iki yol gösterdik. Fakat o sarp yokuşa saldırmadı.

Nedir sarp yol biliyor musunuz?

Köleleri hürrüyete kavuşturmaktır. Açlık günlerinde açları doyurmaktır. Yanındaki yetime, toprakla sürünen yoksula, sonra da iman edenlerden birbirine sabrı ve merhabeti tasfiye edenlerden olmaktır.
El-Beled suresi, ayet 10-17

Örnek verebileceğimiz onlarca ayet var:

Hısıma, yoksula, yolda kalmışa hakkını ver.
İsra suresi, ayet 26

Haydi akrabaya, yoksula, yol oğluna Hakkını ver. Bu Allah'ın cemalini dilemekte olanlar için hayırlıdır ve onlar korktuklarından emin, umduklarına nail olacaklardır.
Rum suresi, ayet 38

Ayet ne diyor?

ALLAH'IN CEMALİNİ dileyenler, yani Allah'a ulaşmak ve onu görmeyi dileyenler, Miraç talebinde bulunanlar; akrabaya, yoksula, yetime ve yolda kalmışlara Hakkını versinler ve bunu verenler de "Korktuklarından emin, umduklarına nail olacaklardır"

Hz İmam Ali'nin şanına inan "İnsan Suresi" bakın ne diyor:

Sevdiklerinden vererek yoksulu, yetimi, tutsağı doyururlar. Biz ancak Allah'ın cemali için yediriyoruz, sizden karşılık da, teşekkür beklemiyoruz.

Allah'ın rızasının beklenmediği yerde teşekkür mü olur?

Peygamber efendimiz de; "Yoksulun dini sorulmaz" diye buyurmuştur. Bu konuyu Pirimiz Ahmet Yesevi'nin sözleriyle kapatmak istiyorum.

Kim Allah'a ulaşmak istiyorsa
Garip, yetim ve yoksulların gönlünü alsın.

Kulun Miracı budur ve Allah'a ulaşmak da böyle olur. Bizim Miracımızda budur. Cömertliğin adı Miraç'tır, bu Miracı yüceler yücesi ulu Allah'ın herkese nasip eylemesini ve bu sırra vakıf olmasını niyaz ediyorum.

Aşk-ı Muhabbet (sayfa 189-196)
Ali Rıza UĞURLU Dede

Noksani Baba

14 to Şeb-i Arus
Dede-baba (03-27-2010), ebsem (01-21-2010), elişha (03-09-2010), HamCan (03-09-2010), horasan (01-22-2010), Karacahöyük (01-23-2010), Malik_Ejder (03-09-2010), Safiş (01-21-2010), Su'can (01-22-2010), tamer2453 (01-25-2010), Tarık (03-10-2010), Türk'ÇE (01-21-2010), Velakad (01-21-2010), _GizeM_ (03-13-2010)
Alt 03-09-2010, 11:35 AM   #5
Şeb-i Arus
(Dide)'m Yolun (Göz)ler

Bilgiler
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü

Hizmet edelim gerçeğe/Ol şahı merdana karşı
Varalım ulu divana/Muhammed servere karşı

Kulun Mirac'ı insana hizmettir. Hizmet diyince aklımıza gelir, himmet.. Öyle ya dedi dede himmet, dedi oğul hizmet. Demekki; hizmet etmeden, himmet olmuyor. Peki neye hizmet? Dedemizin de vurguladığı gibi manevi anlamda yükselmek için(mirac), İnsana hizmet etmek gerekir.

İki cihan seven yari/Gönül bi vefadan fariğ
Sıralandı el katarı/Azmeyle didara karşı

İnsan kimdir? Allah'ın kendi ruh'undan üflediği kullarıdır." O, (Allah) bütün kullarına kendi ruhundan üfledi. Kendi özünden insana yaşamı bahşetti.'' Secde suresi ayet 9""

"Vucud(oluş) bulmuş Allah Ademde.. Secde ettirmiş ol didara karşı tefekkür ile. Tesbih ve tenzih eylemiş. Dilemiş inananlar toplansın bir kerede. Ol deyince var eylemiş kendini, Mürşidi Kâmilde.. "

Hak dedim meydana geldim/Mürşidimsin sana geldim
Ateşine yana geldim /Şeması pervane karşı

Peki insan kendini bilmeden, başkasını bilebilir mi? Başkasına hizmet edebilir mi? Kendine yararı olmayanın bir başkasına yararı olabilir mi? Kendini bilmek, Allah'ı bilmek ise, ilk önce kendimizden başlamalıyız hizmet etmeye... Kendini bilmek için, Mürşide bend olmak gerek.. Öyleya, Mürşidin bulmadan, müşkülün ne olduğunu bulan kim? Meluli Baba'nın da buyurduğu gibi;

Bir kamil mürşitten ehli olmayan.Ben abidim demiş dese ne fayda?
Dünya muhabbetin dilden salmayan.Ben muhibbim demiş dese ne fayda?

Noksani Baba

9 to Şeb-i Arus
Dede-baba (03-27-2010), elişha (03-09-2010), HamCan (03-09-2010), horasan (03-09-2010), Karacahöyük (03-13-2010), Malik_Ejder (03-09-2010), Su'can (03-26-2010), Tarık (03-10-2010), _GizeM_ (03-13-2010)
Alt 03-13-2010, 11:52 AM   #6
elişha
Hasret-i Pir

elişha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
elişha elişha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 5
Üye No: 1053
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 44
İtibar Puanı : 31794
İtibar Seviyesi: elişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond reputeelişha has a reputation beyond repute

Bir Gerçeğe Hizmet Edin Erenler
Dostunun gönlünü al da olasın enver

Hizmete gayret gerek düşürme bunu dilinden
Kalktığında ayağa hep hatırla canı gönülden

Önce kendi özünden başla ki hizmete
Kendini bilde gitme nefis peşine

Benliği geride bırak, bir olmayı hedefle
Gerçek arifleri ibret al da gönül koyma kimseye

Boşuna dememişler;'Kalsın gönül, Yol kalmasın' diye
Bu sözleri işitte bend ol bir mürşide

İkilikten kime fayda gelmiş bir düşünsen eğer
Hizmet edeceksen önce ismet olmayı öğren

Kin,kibir ile kendini kandırırsan eğer
İşte o zaman Atalarına edersin her daim ihanet

Ki onlar gevheriler bu yolda
Samimiyetle katlanmışlar her zorluğa

Olurda hissedersen kendini bir gün kemter
Bilki azmeyleyip varmışsın meğer

Her vakit kıl düşünde gerçekleri
O zaman anla tüm erenleri

Onların halleriyle hallenmeye çalış
Cihanda boş vakit harcamamaya çalış

Marifet bu değil 'kul' olabilmekte...
İsmin ne önemi var gaye hizmet edebilmekte...

Şeb-i Arus'unda dediği gibi önce insan kendinden başlamalı hizmete ki sonra gerçeklere hizmet edebilsin.Amacımız onlara layık olmak onların bu yolda verdiği emeklere bir nebze sahip çıkabilmek ve hizmet edebilmekse, konu başlığında da olduğu gibi;'Kul'un miracı insana hizmettir,o zaman bizler önce kul olmayı başarmakla başlamalıyız hizmete.
Kul olaki bir kararda dura/Efendim efendim kul eyle beni..

Hizmet edelim gerçeğe ...

Şah’ın yolları güldür hep gül saçar
Vakıf olan O’nu kendinde arar
Hasreti Pir’e olan o sadıklar
Gezerler mekanları bir gerçekte
elişha isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 to elişha
Dede-baba (03-27-2010), ebsem (03-14-2010), HamCan (03-14-2010), horasan (03-13-2010), Karacahöyük (03-13-2010), Malik_Ejder (03-13-2010), Safiş (03-13-2010), Su'can (03-26-2010), Tarık (03-13-2010), Velakad (03-13-2010), _GizeM_ (03-13-2010), Şeb-i Arus (03-13-2010)
Alt 03-13-2010, 07:41 PM   #7
_GizeM_
Üye

_GizeM_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
_GizeM_ _GizeM_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 14
Üye No: 315
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 33
İtibar Puanı : 5146
İtibar Seviyesi: _GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute_GizeM_ has a reputation beyond repute

Bir kamile candan hizmet edersen/Salar aşk narına pişirir seni-Şah Hatayı
Hak insanda tecelli etmiştir,her nefes alış-verişimiz bile Allah'ın bir zikri ise,bunun farkına vararak Allah'a ve gerçeklere uygun kul olmalıyız.

elişha canında dediği gibi;
Marifet bu değil,'kul' olabilmekte
İsmin ne önemi var gaye hizmet edebilmekte...

Amacımız yola hizmet edebilmekse ismin bir önemi yok bu hususta Pelil Divaneyi hatırlayalım baktığında sadece dağın tepesindeki çiftçiyi insan olarak görmüştü diğerleri hayvan suretinde görmüştü.İşte adı çifti kendisi iyi bir kul ,ne farkeder çiftçi,öğretmen,Ahmet,Mehmet bizler kul olmayı başarmalıyız.Tabi önce kendimize hizmetle,sonra yola hizmette.Sabır ve tahammül işidir.
Kutup menzilinde sultanı bulur

"Sizin dininiz size, benim dinim bana..."(Kafirun Suresi ayet 6)
_GizeM_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 to _GizeM_
Dede-baba (03-27-2010), ebsem (03-14-2010), elişha (03-13-2010), HamCan (03-14-2010), horasan (03-13-2010), Malik_Ejder (03-13-2010), Su'can (03-26-2010), Tarık (03-26-2010), Şeb-i Arus (03-13-2010)
Alt 03-26-2010, 02:34 PM   #8
Su'can
Karacahöyük..

Su'can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Su'can Su'can isimli Üye şimdilik offline konumundadır
>Konuları: 3
Üye No: 1203
Teşekkür Bilgileri
Rep Gücü
Tecrübe Puanı: 70
İtibar Puanı : 51763
İtibar Seviyesi: Su'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond reputeSu'can has a reputation beyond repute

Gel tâlip Pîr’den rızâsız yürüme
Sakın seni üstadın kabul eylemez
Farkla dur, otur, mîzanla yürü
Sakın Sultân kapıda kul eylemez.

Bu yol tâ ezelden Kaalû Belî’dir
Benliğinden geçen Hakk’ın kuludur
ŞAH HATÂYÎ cümlemizin halidir
Vefâsından cefâsın bol eylemez.

İki melek gelir sual sorarlar
Döker burcunu da gevher ararlar
Bir kılın üstüne köprü kurarlar
Geçemezsin Hakk'a kul olmayınca
Pir Sultan Abdal

Hakk'a talip olan kişi, başka murad isteme.
Hünkâr Hacı Bektaş Veli...

Cumhuriyet;
Fikir serbestliği taraftarıdır.
Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Hakikatın ilk makamı, toprak olacağımızın bilinmesidir.

Hacı Bektaş Veli
Su'can isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 to Su'can
Dede-baba (03-27-2010), Eda ve Esra (03-26-2010), elişha (03-26-2010), horasan (03-29-2010), Malik_Ejder (03-26-2010), Tarık (03-26-2010), Şeb-i Arus (03-27-2010)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil