![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Genç Bakış Yeni Nesil Düşünce |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
Sizlere bunu sormaktan kendmi alamadım..Bunun çok da konuyla olumlu bir yanı omadığını tahmin edebiliyorum..Ama aklıma gelmişken sormak istiyorum.
Turan Dursun hakkında ne söyleyebilirsiniz?Birzamanlar Devlet arşivlerinde gizli kalan ayet ve surelerden bahsetmişdi.Kuran ve Muhammet hakkında olumsuz yazıları ölümüne de sebeb olmuştu;bu konuda söyleyebileceğiniz ne olabilir ? Teşekkürler |
|
|
|
|
| 4 to gülün-ay |
|
|
#22 |
|
Ya Hızır
Kadir Tuncer
>Konuları: 108 Üye No: 533
Thanks: 4948 Thanked 9405 Times in 2144 Posts Tecrübe Puanı: 785
İtibar Puanı : 2147483647
İtibar Seviyesi:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Askere gitmeden önce,Turan Dursun'un yapıtlarını okumuştum.Turan Dursun'un eleştirisinin İslam'a değilde,Sünniliğe olduğunu düşünüyorum.Bence,Turan Dursun gibi bir aydının,yapmış olduğu en büyük hata,İslam'ı Sünnilik zannetmesidir.Kuran ve Hz.Muhammed'e söylediklerini ise kendisi söylemekten ziyade,tamamen Sünni kaynaklardan beslenerek yorumlamıştır.Çünkü bir çok Sünni kaynağında,Kuran'ın eksik olduğu,ayetleri keçilerin yediği söylenmiştir.Hz.Muhammed'e söylediklerini de Sünni kaynaklardan,almıştır.Keza,bir çok Sünni kaynakta Hz.Muhammed'in dokuz kez evlendiğinden tutunda,dokuz yaşında kız çocuğuyla evlenmesine kadar binlerce,uydurmalara mevcuttur.Son olarak şunu söylemekte fayda görüyorum.Turan Dursun,İslam'ın değil Sünniliğin eseridir.
|
|
|
#23 |
|
Üye
gülün-ay
>Konuları: 45 Üye No: 2326
Thanks: 415 Thanked 574 Times in 238 Posts Tecrübe Puanı: 129
İtibar Puanı : 17460
İtibar Seviyesi:
Öyle bir araştırmacının böyle bir yanılgıya düşmesi düşündürücü değilmidir?
Ayrıca hep merak etmişimdir;allahın sözü ne şekilde insana ulaşabiliyor.Doğrusunu ifade etmek gerekirse ben bu gibi hadiselere inanmıyorum.Allahın emri ve istekleri doğrultusunda bunca kutsal kitaplar yazılmış.Bu emirlerın geliş yolları nasıl oluyordu?... |
|
|
|
| Bu Mesaja Tesekkur Eden Kisiler gülün-ay | HamCan (03-07-2010) |
|
|
#24 | |
|
Erenler Forum
Dede-baba
>Konuları: 65 Üye No: 1071
Thanks: 1400 Thanked 3900 Times in 1424 Posts Tecrübe Puanı: 503
İtibar Puanı : 22777
İtibar Seviyesi:
Alıntı:
Yanlız hem Dursun hem Arsel, Sünni İslamının sünni Kur'an ve islam anlayışının gerçekçi bir eleştirisini yapmıştır. Alevi Kur'an yorumu ise Batıni yorumlara dayanır, ve gerek Arsel'in ve gerekse Dursun'un yöneltiği birçok çelişki ve eleştinin Bu yorumlara zarar vermediğini düşünmekteyim.. Sünnilik dinin islam dışı olduğunun en güzel kanıtları yine Bu bilim adamları tarafından verilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Üye
gülün-ay
>Konuları: 45 Üye No: 2326
Thanks: 415 Thanked 574 Times in 238 Posts Tecrübe Puanı: 129
İtibar Puanı : 17460
İtibar Seviyesi:
Alıntı:
Turan Dursun'un bir kitabında Muhammet'le ilgili,evlatlığının eşiyle ilgili bir ilişkisi konu ediliyordu. Yakınları bunun ne kadar doğru olduğunu, kendisinin başkalarına yasak ettiği bir ayıbı kendisinin nasıl yapabildiğini sorduklarında muhammet bu cevabı vermiş. "hata ve kusur ettim ,sakın hz Aişe duymasın.Birdaha böyle bir hareketi kendime haram kılarım.Allahtan tövbe buyurucam" Ertesi gün yakınları ne olduğunu,Allahtan nasıl bir cevap geldiğini sorduklarında şu cevabı verir: "Ya habibim,benim sana helal kıldığımı sen kendine nasıl haram kılarsın"..Bu surenin kuranda neden geçtiğinin cevabı buymuş ama kuranda bu sure kesik kalmış ve sebebi açıklanmamış. Turan Dursunun sebebinin açıklanması yukarıda yazdığım şekliydi.Size bunu aklımda kaldığıyla iletiyorum . Ama notlarımın arasında ararsam bulabilirim. Kuranda bu sözün geçtiği apaçık, yani "benim sana helal ettiğimi,kendine nasıl haram edersin" Ne sebeble yazıldığına dair,merak etmiştim,fakat gerisi yoktu. Turan Dursunun kitabında bunun karşılığını yukarıda yazıldığı şekliyle karşılaşmıştım. Ayrıca kabul etmeliyim ki,sünni'lerin kurana ve dine bakış açılarını hep çarpık bulmuşumdur.Akıl ve fikirlerime oturmamıştır hiç.Ama hepsini kapsamıyor,her din ve mesheplerde çarpık düşünceler çıkabiliyor.Yinede şanslıymışım,yobaz bir ailede büyümedim. Konu gülün-ay tarafından (03-07-2010 Saat 09:46 AM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ali Muhammedin Sevdalısı
huseyn esedi
>Konuları: 30 Üye No: 203
İtibar Puanı : 2147483647
İtibar Seviyesi:
Bir Erkeğin dininin yarısı eşidir bundan ötesi var mı.....
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|